zalezności próbkowania między kanałami w DAQmx
-
AGF
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Pytanie brzmi: W jaki sposób można ustalić korelacje próbkownia między kanłem wyjścia analogowego i kanalem wejścia analogowego. Czy trzeba te kanały w jakiś sposób razem konfigurować? Nadmieniam że DAQmx używam do kontrolowani NI USB-4431.
-
bogdani
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Możesz za pomocą funkcji DAQmx ustawić np. wspólny zegar dla we i wy, warunki wyzwolenia we i wy, itd.
Nie sprawdzałem czy ta karta to potrafi.
Wszystko zależy co chcesz dokładnie zrobić, jakie korelacje między we i wy ustawić.
Podaj co planujesz, a powiemy czy się da
bogdani
Nie sprawdzałem czy ta karta to potrafi.
Wszystko zależy co chcesz dokładnie zrobić, jakie korelacje między we i wy ustawić.
Podaj co planujesz, a powiemy czy się da
bogdani
-
AGF
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Re: zalezności próbkowania między kanałami w DAQmx
Dzięki za odpowiedz. Konkretnie chciałbym wyciągną informacje które próbki sygnałów są równolegle wysłane/odebrane. Idealnie było by wyzwolić nadawanie i odbiór równocześnie. To co robie to jest system bramkując: wysyła sygnał akustyczny i go odbieram, z odpowiedzi muszę wyciąć precyzyjnie kawałek sygnału do analizy (długość kilka ms, precyzja bramkowania kilkadziesiąt us). Karta USB-4431 należy do rodziny sound&vibration więc wydaje mi się że musi udostępnia precyzyjne badanie odpowiedzi sygnałowej (ale nie wiem jak to zrobić w samym LV). Nadmienię że nie wchodzi tu w grę wykorzystanie sound&vibration toolkit itp..