aliasing

Wszelkie sprawy związane z LabVIEW i komunikacją ze sprzętem. Problemy i ciekawe rozwiązania.
Gość

aliasing

Post autor: Gość »

porsze o jakies linki dotyczace alisaingu najlepiej preznetacje aliasingu a najlepoiej porgramy opisuja ce aliasing np napsiany w Octave porgramik ilustrujacy zjawisko aliasingu!!
Awatar użytkownika
rumcajs

Re: aliasing

Post autor: rumcajs »

Hej. Myślę, że idziesz na łatwiznę - wystarczy wpisać hasło aliasing i labview np. w Googlach i dostajesz mnóstwo linków, m.in.
http://sine.ni.com/apps/we/niepd_web_di ... e=External
Rumcajs
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Post autor: bogdani »

Witajcie
Ja uważam, że to trochę na szybko pisane było (mowa o dykanie). Widzę problemy z językiem polskim...
Druga sprawa to naprawdę, tak jak zauważył rumcajs, dykan chyba chce się wyręczyć nami.
Nie można nas wykorzystywać, nie zostawiając nic dla siebie. Ja w ciągu 15 sekund znalazłem interesujące ciebie informacje z czego 12 sekund otwierała się strona internetowa.
Trzecia sprawa to trochę nie ten dział.
Pamiętajcie: NARZÄ„D NIEUŻYWANY ZANIKA !!!
bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Gość

sorka za język ale jakos szybko to napisałem!! wiem ze wystarczy wpisac alaising w wyszukiwarce i juz jest troche tego ale jest zamało prezentacji w necie o tym!! tu skorzystałem ze stronki rumcajsa i sa tam prezentacje ale nie moge ich odpalic bo nie mam Labview playera czy cos takiego:))nie moge tego ściągnąc z tej stronki!1 pomocy
PMaj

Post autor: PMaj »

Witam
dykan pisze:sorka za język ale jakos szybko to napisałem!! wiem ze wystarczy wpisac alaising w wyszukiwarce i juz jest troche tego ale jest zamało prezentacji w necie o tym!! tu skorzystałem ze stronki rumcajsa i sa tam prezentacje ale nie moge ich odpalic bo nie mam Labview playera czy cos takiego:))nie moge tego ściągnąc z tej stronki!1 pomocy
Dykan, ja nie rozumiem czego nie mogłeś ściągnąć - przecież wystarczy kliknąć ...
dla leniwych - oto screen ze stronki, którą polecił rumcajs:
Obrazek
I tu jak jest niebieski napis Download to znaczy że to jest link
:wink:
pozdrawiam
Awatar użytkownika
rumcajs

Post autor: rumcajs »

Biblioteka llb do której jest link na podanej przeze mnie stronie jest utworzona w Labview 6.0 i Labview Player Enabled, co oznacza, że można ją uruchomić za pomocą narzędzia zwanego Labview Player i jak sama nazwa wskazuje służy ono tylko do "odtwarzania" plików vi. Tak więc jest to normalny vi utworzony w Labview 6.0 i tylko dodatkowo "odblokowany" do "odtwarzania" w Labview Playerze. Można go normalnie uruchomić w LV 6.0, jedyny problem to taki, że wykorzystuje on funkcje transformat Fouriera (bez tego nie da się tego zrobić :) ) których nie ma w wersci Basic czy Evaluation Labview 6.0 jak również niestety nie zostały dołączone do tej biblioteki z linku. Tak więc bez wersji Full lub Professional nie da rady.
LV Playera jak również i inne przydatne programy można ściągnąć z FTP National Instruments:
ftp.ni.com Rumcajs
Gość

czy może ktoś z was pracował w programie Octave/? bo mam napsiac w tym porgramiku program ilustrujący zjawisko aliasingu!! i właściwie to jestem zielony z tego porgramu i nie kumam jak to zrobić??może wy coś z tego kumacie//??
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

dykan pisze:czy może ktoś z was pracował w programie Octave/? bo mam napsiac w tym porgramiku
program ilustrujący
zjawisko aliasingu!! i właściwie to jestem zielony z tego porgramu i nie kumam jak to
zrobić??może wy
coś z tego kumacie//??
Jak wykazuje doświadzcenie wynikające z twoich wypowiedzi na grupie: nie tylko w tym jestes zielony.
Panowie: SESSION DESPERADO 9 NA 10
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
Gość

przepraszam barzdo ze jestem zielony nikt nie jest geniuszem !! a ja sie tylko pytam o pomoc!!po to jest forum żeby jak ktoś jest zielony uzyskał w maire możliwości jakąś pomoc a nie odrazu smiechy i kpiny !! to ja niew iem po co jets to forum do pomocy czy do wyśmiewania sie i pokazywania że ja jestem najlepszy a reszta nic nie wie Mikrobi..
Awatar użytkownika
Mikrobi

dykan pisze:przepraszam barzdo ze jestem zielony nikt nie jest geniuszem !! a ja sie tylko pytam o
pomoc!!po to jest forum żeby jak ktoś jest zielony uzyskał w maire możliwości jakąś pomoc a nie odrazu smiechy i kpiny
!! to ja niew iem po co jets to forum do pomocy czy
do wyśmiewania sie i pokazywania że ja jestem najlepszy a reszta nic nie wie Mikrobi..
Nie oczekujemy geniuszu tylko zrozumienia tematyki forum. Czy twoje pytanie dotyczy środowiska LabVIEW? z tego opisu prosty opis programu Octave wynika że nie. Zatem pomyliłeś adresy co zostało ci początkowo zasugerowane a następnie napisane wprost.
pozdrawiam
Mikrobi

Gość

Ja znalazłęm to forum i tylko sie zapytam czy ktoś pracował zna sie na programie octave!! i tyle !! bo potrezbuje pomocy w zrobieniu projektu w tym programie !!nie wiem co tu jest niezrozumiałe/?
Awatar użytkownika
Mikrobi

dykan pisze:Ja znalazłęm to forum i
tylko sie zapytam czy ktoś pracował zna sie na programie octave!! i tyle
!! bo potrezbuje pomocy w zrobieniu projektu w tym programie !!nie wiem co tu jest niezrozumiałe/?
1. To na prawdę nie jest gadu-gadu i wprowadzenie dwóch wykrzykników nie sprawi że będą biegały i pulsowały w tekście. 2. Pytasz o tematykę nie związaną z forum, zatem nie uzyskujesz oczekiwanej odpowiedzi.
SESSION DESPERADO 10 na 10
..za wytrwałość.
pozdrawiam
Mikrobi

Gość

Mikrobi -- jestes pieknym bladynem o blad brwiach ale
UMYJ ZAD :]
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Post autor: jogurt_owocowy »

Przecież wcale nie jest blady ;P Czy też może alt się przyciął i chodziło o jakiś błąd? (obłędny?) :wink:
ODPOWIEDZ